Általános vállalati biztosítások

Vagyonbiztosítások

A gazdálkodó szervezetek többsége számára a telephelyek ingatlanjai, illetve az itt elhelyezett termelő berendezések jelentik működésük kulcsát. Az épületek, gépek, berendezések védelme kiemelt fontosságú, ezért elengedhetetlen a működtetésükkel járó kockázatok vizsgálata, illetve egy váratlan esemény következményeinek hatékony kezelése. A CEEMA Risk ügyfeleinek biztosítási vagyonvédelmét a legmodernebb all risk módozatokkal és egyedileg alakítható záradékrendszerekkel tesszük teljes körűvé. Külön figyelmet fordítunk az elektronikus berendezések és szoftverek biztosítására, illetve a szállítás alatt levő vagyontárgyakra.


Felelősség biztosítások

A gazdálkodó szervezetek működésük során nap mint nap kerülnek felelősségi viszonyba szerződéses partnereikkel, illetve harmadik személyekkel. A vásárlók és magánszemélyek fokozódó jogi tudatossága, az egyre bonyolultabb jogalkotási környezet, illetve a szigorodó bírói gyakorlat miatt ma már a felelősségi viszonyok pontos feltérképezése és a lehetséges kockázatok megfelelő kezelése elkerülhetetlen. A termelő cégeknél egyedi termékfefelősség- és termékvisszahívás struktúrát alakítunk ki, szolgáltató cégeknek pedig szolgáltatási, vagy pénzügyi biztosítási csomagokat ajánlunk. A CEEMARISK kiemelten kezeli a környezetszennyezéssel és a munkajoggal összefüggő felelősségek biztosítását.


A vállalkozás bevételeit védő pénzügyi biztosítások

A vállalat egyes vagyontárgyait vagy üzleti folyamatait érintő, nem várt esemény kapcsán a közvetlen károkozáson túl, sokszor a vállalat stabilitására gyakorolt hatással is számolni kell. A bankokkal szembeni fizetési fegyelem, a tulajdonosi profit elvárások, illetve a piacvesztés kockázata, mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a társaság üzemszüneti kockázatainak kezelését ma már sok ügyfelünk igényli. Az üzemszünet kockázatainak felmérése kapcsán a CEEMA Risk munkatársai leggyakrabban az alábbi feladatokkal szembesülnek:

  • Vagyontárgyakban keletkezett károk kapcsán elszenvedett üzemszünet alatt fix költségek és profitszint fedezete
  • Gépek, berendezések káreseménye kapcsán kialakult üzemszünet kockázatai
  • A termelés energiaellátásában fellépő szolgáltatáskimaradásból származó veszteségek kezelése
  • Vevőtartozások, kintlévőségek hatékony menedzsmentje, a kintlévőségek kockázatkezelése

Gépjármű flotta- és szállítmány biztosítások

Legyen az a felsővezető autója, egy áruszállító tehergépjármű, vagy egy nagy értékű munkagép, a megfelelő biztosítási védelem kialakítása, a közutakon, vagy munkavégzés közben bekövetkezett vagy okozott károk elleni védelem elengedhetetlen.

Főbb biztosítás típusok:

  • gépjárművek flotta kötelező és casco biztosítása
  • flotta gépbiztosítási konstrukciók munkagépekre
  • szállítmányok biztosítása keret vagy egyedi jelleggel, akár órákon belül is